Над 1500 състезатели от повече от 100 страни ще вземат

...
Над 1500 състезатели от повече от 100 страни ще вземат
Коментари Харесай

Над 1500 състезатели от 100 страни пристигат в Пловдив за Световното по фехтовка за юноши и девойки

Над 1500 състезатели от повече от 100 страни ще вземат присъединяване на Световно състезание по фехтовка за юноши и девойки до 20 години, което ще се организира от 1-и до 9- април в Пловдив. Това разгласи президентът на Българската федерация по фехтовка Величка Христева на конференция в Община Пловдив. На брифинга участваха още заместник-кметът на града Георги Титюков, членът на организационния комитет на конкуренцията Васил Миленчев, както и Атанаска Найденова - треньор във Фехтовален клуб " Пловдив БГ ".

„ Това Световно състезание ще ни бъде четвъртото от този диаметър, на което ще сме домакини от 2004 година насам. Вече имаме сериозен опит в организацията на сходни конгреси дружно с Община Пловдив. Мисля, че няма друга община в България, която да оказва помощ по този начин за организирането на такива огромни спортни събития. Това е доста хубаво, а и оказва помощ за развиването на стопанската система на самия град. В началото на април Пловдив ще бъде фехтовка. В последно време българската фехтовка бележи положителни резултати във всички възрасти. През тази седмица две пловдивски деца дадоха доста сериозна поръчка за бъдещи триумфи – това са Мариела Георгиева и нейният брат – Николай -  Томас Георгиев. Надявам се и на Световното състезание да имаме мотив за наслада от такива хубави достижения “, съобщи Величка Христева.

Президентът на БФ Фехтовка разяснява и най-хубавото класиране на българската женска фехтовка в шампионати за Световната купа, откакто сабльорките Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова спечелиха златните медали в отборната конкуренция в Ташкент.

„ Това е резултат, който е законосъобразен, тъй като клубовете работят съществено. Това е поръчка за приемане на квоти за Олимпийските игри в Париж, което е най-важното. Ако по този начин не престават девойките, възможностите ни са много съществени. Ще се борим за отборна квота – което значи квоти за трима души “, сподели още Христева.

Световното състезание по фехтовка за юноши и девойки ще се организира в Палата 6 и Палата 13 на Международен панаир Пловдив и ще бъде под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР