Над 1500 работници и служители от НЗОК в София, Бургас,

...
Над 1500 работници и служители от НЗОК в София, Бургас,
Коментари Харесай

Чиновници от Здравната каса излизат на голям протест

Над 1500 служащи и чиновници от НЗОК в София, Бургас, Пловдив, Русе и други градове ще проведат едночасова предупредителна стачка в понеделник, оповестиха от Синдиката на административните чиновници “Подкрепа”, които провеждат митинга.

Протестиращите желаят да бъдат увеличени еднократно главните заплати на всички чиновници на НЗОК и да бъдат обезпечени най-малко 200 щатни бройки за вдишване на новите действия в НЗОК.

“По калкулации на “Подкрепа” е належащо да бъдат обезпечени средства в размер на 10 милиона лв. и точно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 година “, пишат от синдиката.

“Работещите в НЗОК са експерти с висока подготовка, които следва да управляват и управляват бюджет от 6 милиарда лв.. Няма по какъв начин да приемем за обективна оценка на техния труд възнаграждение от 1000 лева или 1200 лева бруто. Членовете на КТ " Подкрепа “ ще отстояват настояванията си до дъно и ако не бъдат чути ще преустановят заплащанията към договорните сътрудници на НЗОК - лечебни заведения, аптеки, персонални лекари и други “, показват от синдиката, представени от " Медиапул ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР