Над 1500 души се събраха за т.нар. голямото пушене“ пред

...
Над 1500 души се събраха за т.нар. голямото пушене“ пред
Коментари Харесай

Вече е легален: 1500 души пушиха канабис в Берлин

Над 1500 души се събраха за така наречен „ огромното пушене “ пред Бранденбургската врата в Берлин, за да отбележат частичното узаконяване на канабиса. Новите правила влязоха в мощ от 1 април, оповестява немското издание „ Шпигел “.

Говорител на берлинската полиция изясни пред Агенция Франс Прес, че доста хора демонстративно са запалили джойнтове в среднощ (неделя против понеделник), като това е било съпроводено с бурни възгласи, музика и реге танци.

 Пушене на канабис в Берлин Снимка: Ройтерс

В бъдеще германците над 18-годишна възраст ще имат право да носят у себе си до 25 грама канабис, както и да отглеждат до три растения от опиата в домашни условия. До 50 грама суха наркотична маса човек може да съхранява и в жилището си.

Новият закон разрешава на пълнолетните да носят до 25 г марихуана за персонална консумация

Пушенето на трева е позволено на публични места, само че не и наоколо до деца и младежи, учебни заведения, детски заведения, детски и спортни площадки и пешеходни зони денем.

Нарушенията могат да бъдат осъдени със съществени санкции. Предаването на опиати – изключително на малолетни лица, продължава да е закононарушение и се санкционира с отнемане от независимост. Властите в страната припомнят още, че канабисът остава неразрешен за младежи под 18 години.

Хората над 18 години ще могат да имат дребни количества за персонална приложимост

Легализацията на тревата в Германия беше предшествана от десетилетия спор, оповестява Ройтерс.

По време на разискването на закона, който от през днешния ден към този момент е в действие, медицинските асоциации показаха съществени опасения, свързани със здравето на младежите.

Снимка: Ройтерс

Някои психиатри и психотерапевти показаха, че мозъкът съзрява изцяло едвам в средата на 20-те години, т.е. по-ранната приложимост на канабис крие опасности от развиването на психози.

Въпреки легализирането на тревата, управляващите в Германия чакат три самостоятелни отчета по тематиката през идващите няколко години. Първият отчет, който преглежда въздействието му върху младежите, би трябвало да бъде показан през есента на 2025 година

Правителството позволява всеки над 18-годишна възраст да има право да има до 25 грама

Междувременно обаче стана ясно, че Полицейският профсъюз (GdP) чака проблеми с контрола след влизането в действие на закона.

Снимка: Ройтерс

„ Конфликтите са неизбежни. Сигурни сме, че заради разнообразни неясноти и липса на законови дефиниции ще има неточности и неодобрение “, сподели зам.-председателят на GdP Александър Пойц.

Той разясни, че униформените не разполагат с принадлежности за инспекция и везни, с цел да претеглят носеното от всеки един количество.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР