Над 150 състезатели от България и от Европа се събират

...
Над 150 състезатели от България и от Европа се събират
Коментари Харесай

Над 150 състезатели ще участват в Пампорово Байк Фест

Над 150 състезатели от България и от Европа се събират в Пампорово, с цел да се включат в осмото следващо издание на едно от най-големите събития в планинското колоездене в страната Пампорово Байк Фест, който ще се организира сред 29 и 31 юли.

По време на събитието тази година ще се състои и интернационално съревнование от най-високия клас 1 на Международния колоездачен съюз, носещо точки за международната класация, първи кръг от Българските Даунхил Серии и четвърти кръг от Детските Байк Серии. В конкуренцията ще се включат някои от най-хубавите родни колоездачи, както и представители на Италия, Франция, Гърция, Румъния и Англия.

Домакин на събитието е Велопарк Пампорово, който и тази година е водеща байк дестинация, освен в България, само че и в района и се радва на засилен интерес и доста гости. Надпреварата ще се организира по трасетата за втурване "Стената " за детското съревнование и "Чък Норис " за огромните, а останалите трасета в парка ще бъдат отворени и ще могат да се употребяват от всички искащи колоездачи.

Всяка от спортни писти е доста технична, с дължина от към 2 км и включваща голям брой трудности, като стръмни сектори, камъни, скални падове, огромни скокове и други естествени и изкуствено завършени детайли.

Днес стартират тренировките, в събота ще се организира детското съревнование, а в неделя ще бъде надпреварата за мъжете и дамите. Надпреварата е извънредно зрелищна и може да се следи свободно около трасетата от гостите на курорта, а уредниците приканват всички да заповядат на място, с цел да поддържат участниците и да се заредят с адреналин и мощни страсти. Във финалната зона на плац Студенец, през целия уикенд ще има музика и разнообразни интензивности, като част от събитието.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР