Над 150 мигранти нахлуха в автономния испански град Сеута, разположен

...
Над 150 мигранти нахлуха в автономния испански град Сеута, разположен
Коментари Харесай

Масови пристигания на мигранти в Гърция и Испания

Над 150 мигранти нахлуха в самостоятелния испански град Сеута, ситуиран на средиземноморския бряг на Северна Африка, против Гибралтар. Няколко часа по-рано, на 13 лодки от Турция, 540 души дойдоха на гръцкия остров Лесбос. От тях 240 са деца. Те бяха трансферирани в претъпкания мигрантски лагер "Мория ", чиито потенциал е 3000 души:

"Гръцкото държавно управление би трябвало да предприеме незабавни ограничения, с цел да понижи натоварването на острова. В момента тук има близо 12 000 души. "

- сигнализира Астрид Кастелейн от висшия комисариат на Организация на обединените нации за бежанците. Най-новите данни на Международната организация по миграция сочат, че до 28 август тази година над 46 хиляди души са минали Средиземно море към Европа. Отчетен е спад по отношение на предходната година, когато рисковото пътешестване са подхванали 68 хиляди души.

Агенция "Франс прес " цитира неизвестен гръцки посланик, който е декларирал, че Атина е уведомила Европейски Съюз за "безпрецедентния растеж " в броя на мигрантите. В южната ни съседка по море тази година са пристигнали над 23 000 души. Един от тях - младежът Енаят Хюсеи от Афганистан показа:

"Искам Германия да ме одобри. Напуснах родината си, поради войната в Афганистан. Там не е положително място за живеене. В Германия е по-хубаво. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР