Над 150 жители на хисарското село Кръстевич протестираха в центъра

...
Над 150 жители на хисарското село Кръстевич протестираха в центъра
Коментари Харесай

Хисарско село се вдигна срещу водния режим

Над 150 поданици на хисарското село Кръстевич стачкуваха в центъра на селото против водния режим, съобщи БНР. Протестът беше кротичък и не се стигна до затваряне на пътя. Въпреки че са били осведомени за митинга, представител на ВиК нямаше.

Протестиращите приканиха страната да се ангажира с казуса, който обрича хората на безводие и се заканиха, че няма да спрат, до момента в който не стартират действителните деяние по разрешаване на отлаганото от години решение.

С възгласи „ ВиК на съд “ и плакати с надпис „ Не желаеме доста, желаеме единствено вода “, „ В общината с най-вече спа селища Кръстевич бедства 40 години “ и „ 1 куб. М. въздух + тиня = 1.80 лева “, хората настояха за незабавен ангажимент от страната и институциите. Пред микрофона кметът на Хисар Пенка Ганева бризова множеството казуса с безводието да не бъде политизиран и изясни направеното до момента по плановете, към момента очакващи решение и финансиране.

След нея един след различен от трибуната се изрекоха поданици и посетители на селото, отец Иван, както и двама малчугани, живеещи с родителите си в Аризона. Те попитаха риторично по какъв начин могат, до момента в който гостуват на баба си, да излязат на открито да играят, откакто няма вода за измиване на ръцете им.

Ангажимент да отнесе въпроса с безводието към сътрудниците си в Парламента пое националният представител от Демократична България Велизар Шаламанов.

„ Решението би трябвало да бъде открито от изпълнителната държавна и локална власт. Надявам се след три месеца да мога да доклада какво е свършено. Приемете думите ми като ангажимент “, съобщи Шаламанов.

В понеделник се чака представители на ВиК да дойдат в село Кръстевич и дружно локални хора да ревизират положението на вододайната зона, с цел да бъдат набелязани дейности за по-нататъшната работа по премахване на отлагания от години проблем с безводието в Кръстевич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР