Над 150 души участваха в първото виртуално-реално състезание по бягане

...
Над 150 души участваха в първото виртуално-реално състезание по бягане
Коментари Харесай

Над 150 души се включиха в първото виртуално-реално състезание по бягане в България

Над 150 души участваха в първото виртуално-реално съревнование по тичане в изискванията на изключително състояние в България. В събота всеки от записалите се тича 5 километра по маршрут в своето обитаемо място, след което изпрати резултата на уредниците от клуб " Зелена стъпка ", които обработиха класирането и го разгласиха през днешния ден.

В бягането, наречено Виртуален великденски крос, взеха присъединяване хора от всички възрасти и от цялата страна и даже българи от чужбина. Предимството на този формат бе, че за разлика от обичайните надпревари, могат да се включат хора от всякъде, без да е належащо да се придвижват. Така участниците бягаха в София, Варна, Пловдив, Русе, само че и в по-малки обитаеми места като Шабла, Велики Преслав, Ахелой, с. Марково, с. Оброчище и други Включиха се и бягащи в Страсбург, Брюксел, Виена, Бристол, Принстън, Букурещ.

Най-бърз беше 20-годишният Владислав Михайлов, който бе избрал да тича около новия бул. " Васил Левски " във Варна. Той приключи за 16:51 минути. На второ място се класира Росен Тодоров, на 26 години, който записа в своето тичане край река Дунав в Русе за 17:17 минути. Трети е 50-годишният Веселин Цочев с 18:07 минути по софийските улици.
При дамите най-хубаво време даде участничка на 12 години - Памела Ени от София (21:39 минути). На по-малко от минута от нея (22:09) приключи 20-годишната Полина Фотева от Дупница, а Стела Петкова на 39 години от София е трета с 23:17 минути.

Всички участници бяха задължени да съблюдават противоепидемичните ограничения - да бягат сами или най-вече с още един член на семейството, да носят маски и да не навлизат в парковете, които към момента бяха неразрешени все още на надпреварата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР