Над 150 човека и около 120 машини - багери, булдозери,

...
Над 150 човека и около 120 машини - багери, булдозери,
Коментари Харесай

120 машини работят по трасето на АМ „Струма“ в участъка между Благоевград и Крупник

Над 150 индивида и към 120 машини - багери, булдозери, валяци, грейдери и други, работят по трасето на автомагистрала „ Струма “ в сектора сред Благоевград и Крупник, оповестиха от АПИ.
Строителството на лот 3.1 започва преди два месеца и на обекта се работи извънредно интензивно. В началото на обекта - до Благоевград, е осъществено почистване на площадката, извършват се изкопни и насипни действия, построяват се водостоци, селскостопански пътища и т. н.
Над 500 000 м2 е размерът на разчистените площи в сервитута на пътя, а над 95 000 м3 е количеството на към този момент изкопания хумус по трасето. Изкопите на земни и скални почви са над 150 000 м3. Изграден е и насип от основата на трасето в размер от 65 000 м3.
В момента се работи и по прокарването на над 9 км краткотрайни пътища за достъп до обекта, обходни направления, пътища за доставка на съществени строителни материали. Подготвят се и площадките за огромните уреди по дължината на трасето в първия сектор.
Общата дължина на лот 3.1 от Автомагистрала „ Струма “ е 12,6 км. В сектора сред Благоевград и Крупник ще бъдат построени 2 пътни възела и 20 огромни уреди - мостове над реки, подлези и надлези. Очаква се обектът да е приключен през есента на 2019 година
Участъкът сред между Благоевград и Крупник от Автомагистрала „ Струма “ се построява със средства от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година, която се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.
Тази седмица Европейската комисия утвърди плана за създаване на 40 км от Автомагистрала „ Струма “ в секторите Благоевград - Крупник, Кресна - Сандански и тунел „ Железница “. Общата стойност на отпуснатите средства от Кохезионния фонд на Европейски Съюз е 628 млн. лева Националното съфинансиране е 111 млн. лева
Строителството на лот 3.1 Благоевград – Крупник започва на 31 август 2017 година През септември предходната година стартира построяването на лот 3.3 Кресна – Сандански и физическият прогрес на обекта е към 50%. В момента се организират публичните поръчки за построяването на тунел „ Железница “, с планирана стойност 250 млн. лева Срокът за подаване на офертите е до 17,30 ч. на 27 ноември т. година Те ще бъдат отворени в 14 ч. на 28 ноември. Участъкът е разграничен на три лота, а срокът за осъществяването им е 3 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР