Над 150 000 души протестираха в Берлин срещу засилващия се

...
Над 150 000 души протестираха в Берлин срещу засилващия се
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Берлин срещу крайно-десния национализъм

Над 150 000 души стачкуваха в Берлин против засилващия се крайно-десен шовинизъм. Митингът в Берлин беше проведен от алианса " Ръка за ръка - действай солидарно в този момент! " Политическите партии не са измежду уредниците, само че в митинга вземат участие доста политици. Лидерът на социалдемократите Саския Ескен и федералният министър на опазването на здравето Карл Лаутербах се появиха дружно с афиш, на който пишеше: " Покажете на нацистите червен картон ".

По данни на полицията в Берлин са се събрали доста повече хора, с цел да стачкуват против десния екстремизъм, в сравнение с беше оповестено по-рано: Под лозунга " Ние сме защитната стена: съюз против десницата " голям брой хора се оповестиха против десния екстремизъм и „ Алтернатива за Германия “ в Берлин. 

Основната зона за събиране при Бундестага беше " изцяло заета ", написа полицията в платформата X. Според полицията на митинга участват над 150 000 души, а съгласно уредниците - 300 000. Според интернет платформата " Заедно против десницата " този уикенд в цяла Германия са проведени десетки демонстрации. По данни на полицията повече от 7000 души спокойно са образували плътна човешка верига към Народното събрание на провинция Долна Саксония в Хановер. Организаторите говореха за към 10 000 участници. На плакати и табели бяха изписани лозунги като: " Човешки права вместо десни хора ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР