Над 15 000 са подадените молби за инвитро процедури у

...
Над 15 000 са подадените молби за инвитро процедури у
Коментари Харесай

Подадените молби за инвитро процедури – над 15 000


Над 15 000 са подадените молби за инвитро процедури у нас от началото на годината – изобщо не са малко. Това сподели доктор Минко Еврев - репродуктивен АГ експерт в Първа САГБАЛ " Св. София ", съобщи " Фокус ". 

" В САГБАЛ " Св. София " от началото на годината са към 200. За прегледи са се записали към 400 двойки, само че казусът е подобен, че доста от тях се нуждаят от авансово лекуване - оперативно и/или медикаментозно. След такова лекуване е належащо да мине несъмнено време, с цел да се възвърне пациентът. Например, в случай че е открита миома и се постанова нейното оперативно премахване, след интервенцията би трябвало да се изчака най-малко 6 месеца, с цел да се възвърне изцяло маточната стена и организмът като цяло ", изясни доктор Еврев и посочи, че това е дребна интервенция, след която се изчаква половин година. 

" Подобна е обстановката и при махане на полипи и осъществяване на процедури в други клиники, което изисква пък най-малко три месеца за възобновяване на организма. Затова целият път е толкоз нескончаем, тъй като се изчаква несъмнено време при такива обстановки преди самата инвитро процедура ", разяснява още той.

Д-р Еврев увери, че инвитро процедурата не е такава, каквато е била преди 10 години, а към този момент всичко е осъвременено. 

" Съществува къс интервал, в който да се открие повода за безплодието. Междувременно могат да се открият противопоказания за осъществяване на инвитро лекуването като ендокрийни, полово трансмисивни, генетични и емунологични болести. След като излязат проучванията, стартира стимулация на дамата за да се получат повече от една яйцеклетка – това усилва шанса неведнъж за зачеване. След това се добиват тези яйцеклетки посредством пункция – изваждат се зрели яйцеклетки, избира се ембриологичен способ за оплождане отвън организма на дамата. След това се изчакват, до момента в който станат зрели ембрионите и се връщат в матката на дамата ", добави той. 

По думите му, цялата процедура, според от схемата за стимулация, нормално трае месец – месец и половина. 

" Ако опитът е несполучлив, наложително се прибавят нови проучвания за по-редки болести, по-редки генетични, инфекциозни и характерни такива. Търсят се скрити инфекциозни причинители. При идващ опит наложително се трансформира схемата на стимулация и наложително се трансформира ембриологичното лекуване и методът на осъществяване на оплождане ", сподели още доктор Минко Еврев.

dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР