Над 15 000 непридружени деца бежанци е регистрирала България от

...
Над 15 000 непридружени деца бежанци е регистрирала България от
Коментари Харесай

България сред страните с най-много деца бежанци

Над 15 000 непридружени деца бежанци е записала България от 2021г. досега, като дружно с Нидерландия и Германия е измежду европейските страни с максимален брой. Това заяви при откриването на Сигурна зона за такива деца в Бежанския център в Харманли ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева.

1 600 000 лева са обезпечени от Швейцарския департамент по миграция за откритата през днешния ден сигурна зона, основана с помощта и на УНИЦЕФ-България и Международната организация по миграция, на които през днешния ден в Харманли Мариана Тошева благодари.

За откриването в Харманли дойдоха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов,, Н. Пр. Раймунд Фурер, Посланик на Конфедерация Швейцария в Република България, Теодора Иванова- Председател на Държавната организация за протекция на детето и Кристина де Бройн от УНИЦЕФ, България.

Зоната разполага с обособени пространства за девойки и деца с увреждания, две офис пространства, трапезария и всекидневна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР