Над 15 000 лева дневно се трупат към просрочените задължения

...
Над 15 000 лева дневно се трупат към просрочените задължения
Коментари Харесай

Директорът на Александровска: Над 15 000 лв. лихви се трупат от просрочени задължения всеки ден -

Над 15 000 лв. на ден се натрупат към просрочените отговорности на Александровска болница, заяви по Българска национална телевизия изпълнителният шеф на лечебното заведение доктор Атанас Атанасов.

По думите му това се дължи на неприятното ръководство в предишното. Просрочените задължения на болничното заведение са за над 35 млн. лева. От болничното заведение търсят финансиране, с цел да могат да се оправят с тях. Обсъжда се и това да стане под формата на заем.

" Според нас предходните управления са управлявали неприятно. Имам поради, че са управлявали в прорез с главните правила на финансово ръководство - правомерност, адекватност, изгодност, бистрота, успеваемост, резултатност, резистентност. Наехме външни специалисти, които направиха финансови одити и одит на строителните действия. От техните разбори стана ясно, че в действителност цялостната финансова политика на предходните управления не е била в сходство с икономическите цели на болничното заведение. " - сподели Атанасов.

Атанасов даде образец с ремонтирани за 200 000 лева пространства на болничното заведение, на които след това е паднала мазилката.

Освен това предходното управление е сключило контракт за социална поръчка за ремонт на стойност към 2 млн. лева като 600 000 са преведени предплатено. Строителните действия обаче не могат да стартират към този момент няколко години поради обстоятелството, че изначалният план за ремонт не дава отговор на Закона за паметниците на културата, който обгръща част от постройките на болничното заведение.

Той увери, че новото управление работи по оздравяването на лечебното заведение и има поддръжката и на страната.

" Искам да напомня, че " Александровска " не е елементарна болница - освен поради положителните медицински експерти, които работят в нея, само че и тъй като болничното заведение е знак на академичното опазване на здравето в България. Така че няма да се допусне болничното заведение да приключи своята активност. Държавата е ангажирана и спомага оптимално да бъде обезпечено финансиране, тъй че просрочените отговорности да бъде рефинансирани. " - отново акцентира доктор Атанасов.

Той добави, че заплатите на личния състав би трябвало да се усилят, тъй като главен проблем в УМБАЛ " Александровска " е недостига на фрагменти. С управлението на болничното заведение работи и финансов експерт, който дава отговор за актуализирането на оздравителната стратегия и бизнес-плана на лечебното заведение, както и за обезпечаване на финансирането за просрочените отговорности.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР