Над 145 000 семейства в България имат репродуктивни проблеми, а

...
Над 145 000 семейства в България имат репродуктивни проблеми, а
Коментари Харесай

Над 145 хил. семейства у нас имат репродуктивни проблеми

Над 145 000 фамилии в България имат репродуктивни проблеми, а към 50 000 са живо родените деца за 2017 година. Данните оповестиха от " Движение за Национална идея ", което повече от две години се занимава с насърчаването на раждаемостта, съобщи Българска национална телевизия.

В поддръжка на акцията " Направи го за България " от придвижването приготвят второ национално кръщене на седми октомври, а със събраните средства ще подкрепят двойките с репродуктивни проблеми.

Според изследване на организацията, две трети от българите считат, че с цел да бъдат насърчени младите да основават фамилии, би трябвало да бъдат увеличени и приходите им.

" Един толкоз сериозен проблем не може да бъде решен единствено с една мярка. Веднага се сещам за някои от тях, а точно сигурност и опция да работят и да си отглеждат децата. Това да не се разделят родителите, да кажем тези, които заплащат повече налози, да не получават помощи за развъждането на децата им. Не тъй като са опрели до тях, а тъй като е обидно ", разяснява Владимир Николов, старши треньор на волейболен клуб " Левски ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР