Над 1400 подписа са събрани под петицията за запазването на

...
Над 1400 подписа са събрани под петицията за запазването на
Коментари Харесай

Тодор Балабанов: Транспортната схема на Варна тепърва ще се обсъжда

 Над 1400 подписа са събрани под петицията за запазването на линии 17 и 17а, които са единствената директна връзка на жителите на квартал " Галата " с центъра и жп гарата във Варна, оповестява БНР. Причината е, че след показване на новата транспортна скица на Варна на съвещание на непрекъснатата комисия по превоз към ОБС-Варна, стана ясно, че двете линии ставата вътрешни за регион " Аспарухово " и няма да пътуват до посочените места във Варна.

Даниела Стойнова беседва по този мотив с Тодор Балабанов-председател на Общинския съвет, който опроверга мнението, че решението е дефинитивно и има краен период.

Балабанов изясни, че занапред ще се разисква новата транспортна скица, като под внимание ще се вземе всяко едно мнение.

Трябва да се организира оптимално необятен спор, с цел да не се случи по този начин, че да приемем нещо неработещо, което вместо да удовлетвори жителите, да ги затрудни повече, безапелационен е  председателят на Общински съвет.

Той уточни, че препоръчаната скица е направен от външен съветник, а това е единствено неговата позиция. 

Балабанов уточни още, че почита петицията, като  форма за изрзяване на несъмнено искане, само че по думите му в тази ситуация е било задоволително да се насочи писмо, в което да се показват и други гледни точки. 

Според него определни политически субекти са се пробвали да нагнетят напрежение, което бързо е спаднало откакто е обяснено, че ще се рагледат и други позиции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР