Над 1400 лични вещи на Фреди Меркюри, включително ярките му

...
Над 1400 лични вещи на Фреди Меркюри, включително ярките му
Коментари Харесай

Излагат 1400 лични вещи на Фреди Меркюри в Лондон

Над 1400 персонални движимости на Фреди Меркюри, в това число ярките му театрални костюми, ръкописните чернови на " Bohemian Rhapsody " ( " Бохемска рапсодия " ) и обичаното му пиано, на което е композирал някои от най-големите шлагери на група " Куин ", ще бъдат показани на безвъзмездна галерия в лондонския офис на тръжна къща " Сотбис " преди продажбата им, предадоха международните информационни организации.

Огромната сбирка от такъми на артиста, оставена на близката му другарка Мери Остин, е съхранявана непокътната в имението му в Западен Лондон в продължение на 30 години след гибелта му през 1991 година

72-годишната Остин сподели в изявление за Би Би Си през април, че е решила да продаде съвсем всички движимости, с цел да " затвори тази доста специфична глава от живота си " и да " постави ред в делата си ".

Сред стотиците персонални съкровища на Фреди Меркюри са

ослепителните му костюми с пайети, кожени якета и обилната алена мантия и корона, които артистът носи на последното си присъединяване с " Куин "

през 1986 година, както и непоказвани до момента работни разновидности на шлагерите " Don`t Stop Me Now ", " We Are the Champions " и " Somebody to Love ".

Ръкописната чернова на " Bohemian Rhapsody ", която демонстрира, че Меркюри е опитал с името на хитовата ария, се

чака да бъде продадена за сума сред 800 000 и 1,2 милиона английски лири

(1 милион и 1,5 милиона щатски долара).

Звездата на шоуто обаче е обичаното пиано " Ямаха " на Меркюри, за което се чака да бъдат платени сред 2 милиона и 3 милиона английски лири (2,5 милиона и 3,8 милиона щатски долара). Пианото е претърпяло няколко местения, заемало е централно място в имението му и е в сърцето на музикалната и персоналната история на артиста от 1975 година до гибелта му.

" От всички предмети, които е имал, това е единственият, който е означавал най-вече за него ", споделя Гейбриъл Хийтън от " Сотбис ".

Сред другите акценти са сбирката от творби на изкуството на Меркюри, включваща произведения на Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Марк Шагал, ръчно написани предложения за рождените му дни, еклектичните му сбирки от антикварни мебели, японски кимона и фигурки на котки.

Стотиците предмети са трансформирали елегантната постройка на аукционната къща в центъра на Лондон в светилище на Фреди Меркюри, като всичките ѝ 15 галерии са отдадени на неговата история.

За пръв път " Сотбис " отваря цялото си галерийно пространство за публиката за безплатната галерия, която ще продължи от 4 август до 5 септември. По-късно същия месец предметите ще бъдат продадени на поредност от търгове.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР