Над 1400 души са убитите в Израел при нападенията на

...
Над 1400 души са убитите в Израел при нападенията на
Коментари Харесай

Над 1400 са убитите след нападението на Хамас

Над 1400 души са убитите в Израел при нападенията на въоръжени отряди на палестинската формация " Хамас ", подхваната на 7 октомври на израелска територия. Това демонстрира най-новата равносметка, оповестена през днешния ден от службата на израелския министър председател.

" Повече от 1400 души бяха убити, над 12 израелци са отвлечени от терористите от " Хамас ", сподели представител на Бенямин Нетаняху на конференция.

Последно се съобщаваше за над 1300 починали при невижданата офанзива, която разпали война сред Израел и " Хамас ".

Същевременно палестинският министър на опазването на здравето в следената от " Хамас " линия Газа заяви, че при ответните израелски удари са починали 2450 души. Според същия източник броят на ранените е 9200.

Последно се съобщаваше за 2329 починали в палестинския анклав, от които над 700 деца.

Израелските сили приготвят сухопътно нахлуване против северната част на линията Газа и прикани цивилното население в региона да се изтегли на юг.

Днес Израел удостовери, че е възобновил водоснабдяването в южната част на анклава след седемдневно спиране, подредено за наказване поради нападението на " Хамас " против израелска територия. Според израелския министър на енергетиката Израел Кац това ще насърчи евакуацията на юг.
ТЕМА преди 1 час 1098 преди 3 часа 963 преди 3 часа 1515
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР