Над 140 милиона души в три развиващи се региона в

...
Над 140 милиона души в три развиващи се региона в
Коментари Харесай

Световната банка: До 2050 г. може да има 143 милиона "климатични мигранти"

Над 140 милиона души в три разрастващи се района в света може да мигрират до 2050 година, с цел да избягат от резултатите на климатичните промени като намаляването на селскостопанската продукция, дефицита на вода и повишението на равнището на морето. Това предизвести Световната банка в оповестен през днешния ден отчет, представен от Франс прес.

Според него, в случай че до тогава не бъде направено нищо, евентуалните " климатични мигранти " са 86 милиона в страните южно от Сахара, 40 милиона в Южна Азия и 17 милиона в Латинска Америка.

" Всеки ден климатичните промени стават все по-силна икономическа, обществена и екзистенциална опасност ", разяснява основният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева.

Те принуждават хора, фамилии и даже цели общности да търсят по-пригодни за живеене места, добави тя.

Авторите на отчета са създали три изследвания с съответни образци. Едното е за Етиопия, където популацията може да нарасне с 85% до 2050 година и миграцията да се усили поради намаление на реколтите.

В друго изследване е прегледан Бангладеш , където " климатичните мигранти " има заплаха да станат най-вече от всички други вътрешно разселени лица до 2050 година.

Последното изследване се концентрира върху Мексико , където се чака да се усили миграцията от по-уязвимите от климатичните промени зони към градовете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР