Над 14 хил. имота в селищните образувания Изгрев“, Кочмар“, Сълзица“,

...
Над 14 хил. имота в селищните образувания Изгрев“, Кочмар“, Сълзица“,
Коментари Харесай

Присъединяват над 14 хил. имота във вилните зони към канализацията на Варна

Над 14 хиляди парцела в селищните формирания „ Изгрев “, „ Кочмар “, „ Сълзица “, „ Пчелина “ и „ Сотира “ ще бъдат присъединени към канализационната мрежа на Варна с построяването на водопроводни отклонения по огромен план на ВиК. Това стана ясно на конференция във връзка стартирането на действия по плана, чиято обща стойност е над 138 млн. лв. и който се осъществя по Оперативна програма „ Околна среда “, съобщи кореспондент на Moreto.net.

С осъществяването на плана на процедура всички семейства в тези парцели ще се сбогуват със септичните ями, което ще окаже удобен екологичен резултат, уточни основният проектант на Община Варна Виктор Бузев. В същото време прокарването на канализацията на процедура е първа стъпка към оправянето на уличната мрежа в селищните формирания, където тук-там няма даже асфалт, разяснява кметът на града Иван Портних.

За подобряването на водоснабдяването в региона ще бъде построен и 4 км. тръбопровод по бул. „ Христо Смирненски “. Около 18 км. ще бъде новоизградената канализационна мрежа в селищните формирания.

Очаква се усъвършенстване на услугата за над 250 хиляди души, показаха от ВиК. Крайният период за осъществяване на дейностите е до края на 2023.

Мащабният план на водоснабдителното сдружение „ Изграждана на ВиК инфраструктура “ започва още преди две години. В него влизат общо осем обекта, като четири са в града. На този стадий стартират работа по два от градските обекти. От всичките 138.4 млн. лв. 96.8 са безплатна финансова помощ по Оперативна програма „ Околна среда 2014 – 2020 “.

Тежки процедури забавили същинските действия по плана, който не включва действия по рехабилитация на пътните настилки след полагането на тръбите. С тази работа се ангажира Община Варна, която ще извърши пътни поправки във всички съществени прави. Преасфалтиран в обсега на плана ще бъде бул. „ Христо Смирненски “, както и пътя към „ Виница “, а на идващ стадий и към Варненски свободен университет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР