Над 14 000 служители на Rolls Royce ще получат еднократно

...
Над 14 000 служители на Rolls Royce ще получат еднократно
Коментари Харесай

Rolls Royce с 2 000 паунда бонус на служител заради инфлацията

Над 14 000 чиновници на Rolls Royce ще получат еднократно заплащане в размер на 2 000 паунда (2 325 евро) като отплата за повишаващите се разноски за живот във Англия.

Бонусът ще бъде за младшите мениджъри и заетите в индустриалния развой, главно в обектите на компанията в Дарби и Бристъл.

Сумата ще стартира да се изплаща на 3 000 души със заплатите им за август.

Останалите 11 000 чиновници, които членуват в профсъюзи ще получат заплащането, откакто то бъде утвърдено от техния синдикат.

По-рано този месец Lloyds Bank показа ограничения в помощ на чиновниците си за справяне с повишаващите се разноски, на фона на възходящите комунални сметки във Англия и скока на инфлацията в страната до 40-годишен връх от 9%.

Говорител на Rolls Royce е декларирал пред BBC, че 70% от чиновниците на компанията ще получат бонус, допълвайки, че компанията също по този начин предлага на "заетите в индустриалния развой най-високото нарастване на заплатите най-малко от десетилетие ".

Според представителя на 11-те хиляди чиновници на компанията, които членуват в профсъюзи, ще бъде препоръчано 4% нарастване на заплащането със задна дата от март.

На чиновниците на Lloyds Bank бе препоръчан еднократен
бонус в размер на 1 000 паунда (1 163 евро) след проява на Unite the Union предишния месец.

Rolls Royce бе тежко наранена от пандемията от ковид, която ограничи търсенето на самолетните й мотори, откакто интернационалните пътувания съвсем стопираха.

През 2020 година компанията разгласи проекти за редуциране на броя на чиновниците с 9 000 до края на тази година, като 3 000 от тези работни места ще са във Англия. Тогава от компанията предвидиха, че на промишлеността ще са й нужни "няколко години ", с цел да се възвърне от пандемията.

През първата година от пандемията Rolls Royce разгласи загуба в размер на 4 милиарда паунда (4.65 милиарда евро), само че излезе на облага през 2021 година

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР