Над 14 000 души напуснаха домовете си на остров Бали,

...
Над 14 000 души напуснаха домовете си на остров Бали,
Коментари Харесай

Евакуация на остров Бали, заради опасност от изригване на вулкан

Над 14 000 души напуснаха домовете си на остров Бали, откакто индонезийските управляващи оповестиха най-висока степен на паника заради заплаха от изригване на вулкан, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Късно нощес управляващите дефинираха равнището на паника за региона на планината Агун в региона Карангасем до 4-та степен, обявявайки, че има непосредствена заплаха от изригване на вулкана.

Жителите на близките села са били превозени с камиони до краткотрайни убежища в държавни здания, спортни зали и на открити пространства, заяви представител на избавителните служби. Някои от тях са взели със себе си мотоциклети, дюшеци и даже добитък, посочи той.

Над 10 000 чиновници са мобилизирани, с цел да оказват помощ при евакуацията. Говорител на Националната работа за дейности при бедствия означи, че управляващите обезпечават храна, вода и здравна помощ на евакуираните.

Той акцентира, че Бали остава безвреден за туристите и че летището продължава да работи обикновено. За финален път вулканът Агун, висок 3030 метра, избухна през 1963-64 година, отнемайки живота на към 1500 души.

Индонезия се намира в Тихоокеанския огнен пръстен - регион, прочут с честите трусове и вулканични изригвания. В страната има към 130 дейни вулкана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР