Над 136 млн. лв. ще бъдат отпуснати по линия на

...
Над 136 млн. лв. ще бъдат отпуснати по линия на
Коментари Харесай

Български фирми ще получат над 136 млн. лв. за подобряване на енергийната си ефективност

Над 136 млн. лева ще бъдат отпуснати по линия на процедура за енергийна успеваемост на предприятията, посредством инструмента React-EU. Тази мярка ще разреши на българските компании да подобрят енергийната си успеваемост и да понижат сметките си за ток, което е доста значимо в актуалната обстановка. Това съобщи на брифинг министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

По думите му от 25 000 лева до 150 000 лева безплатна помощ могат да получат микро, дребните и междинни предприятия от бранша на преработващата индустрия за понижаване на разноските си за електрическа енергия, природен газ, течни горива или за други енергоносители. Средствата са по нова мярка, която ще се извършва по Оперативната стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “(ОПИК) към Министерството на нововъведенията и растежа.

„ С тях може се да купуват енергоспестяващи дълготрайни активи – машини, уреди и съвременни системи, както и да се правят строително-монтажни работи. Това ще разреши на фирмите да понижат сметките си за сила...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР