Над 136 милиона лева ще бъдат отпуснати по линията на

...
Над 136 милиона лева ще бъдат отпуснати по линията на
Коментари Харесай

Министерството на иновациите дава над 136 млн. на фирмите за енергийна ефективност

Над 136 милиона лв. ще бъдат отпуснати по линията на стратегия за енергийна успеваемост на предприятията . Това разгласи на брифинг министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

" Тази мярка ще разрешат на фирмите да подобрят енергийната си успеваемост и да понижат сметките си за ток, което е доста значимо в актуалната обстановка ", сподели той.

Още 41 милиона лв. пък ще бъдат изплатени за коронавирус помощи на компаниите , добави Лорер.
 Нова пролонгация за утвърждение на българския План за възобновяване сме поискали от Европейска комисия
Нова пролонгация за утвърждение на българския План за възобновяване сме поискали от Европейска комисия

Остават в разговор с българските управляващи, с които имат продуктивни диалози

1,3 милиарда пък са отпуснати в ресора на министерството от Плана за възобновяване и резистентност, като в края на месец юни или при започване на юли програмата за енергийна резистентност ще бъде налична за предприятията, заяви министърът.

Подаването на документи за присъединяване в програмата за енергоефективност пък ще се случва в интервала 3-25 май, уточни на собствен ред заместник-министърът Карина Ангелиева. Крайният период на програмата е до Нова година, а финансирането е от 25 до 150 хиляди лв. според от размера на предприятието.

" Интересът е голям, от от дълго време се интересуват компаниите. Идеята е към 1000 предприятия да можем да подкрепим. Това е към 10% от изявилите предпочитание, няма да стопираме дотук ", уточни тя.

А що се касае до стратегиите за кандидатстване на семействата за създаване не ВЕИ мощности - от министерството дават обещание това да бъде допустимо към края на лятото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР