Над 1313 души са арестувани в 38 руски градове, съобщи

...
Над 1313 души са арестувани в 38 руски градове, съобщи
Коментари Харесай

Близо 1400 са тикнати в арестите в Русия

Над 1313 души са задържани в 38 съветски градове, заяви правозащитната организация " ОВД-Инфо ". Неправителствената организация е включена в листата с задгранични сътрудници, а Роскомнадзор блокира достъпа до нейния уебсайт за територията на Русия.

" От 1 септември в цяла Русия се води акция против мобилизацията за война с Украйна. Публикуваме лист на арестуваните в този ден ", пишат от съветската правозащитна организация.

Във всяко полицейско ръководство може да има още задържани, които не са в оповестения лист. От организацията са разгласили имената единствено на тези, за които има достоверна информация, че имената им може да бъдат оповестени.

В Москва са задържани минимум 536. В другите региони на град Санкт Петербург са задържани над 524 души. 

Служителката на съветското вътрешно министерство Ирина Волк съобщи, че чиновниците са прекъснали опитите за образуване на това, което назовават " ​​малки митинги ". Думите й бяха представени от съветските медии.

Междувременно стана ясно, че Юрий Шумски, общоприет шеф на завода " Я. М. Свердлов ", и Юрий Зозулия, началник на Спецхимическия холдинг на " Ростех " и понастоящем общоприет шеф на АО " РЗМ-Технологии ", са обвинени във взимане на подкупи и са арестувани за два месеца до 19 ноември. Това заяви " Комерсант ", като се базира на материалите по делото.

Подозренията са отправени и към неговия предходник на поста общоприет шеф на завода в Свердлов, а по-късно и към ръководителя на съвета на шефовете на АО " Техмашсервис " Вадим Рибин. Той обаче се съгласил да сътрудничи на разследването и е освободен под гаранция.

Установено е, че обвинените са получавали противозаконни заплащания от снабдители на съставни елементи за произвеждане на експлозиви, както и от сдружения, които са купували артикули на компанията на повишени цени.

Транзакциите включвали верига от медиатори, които изкуствено увеличавали цената на взривните субстанции. Заводът " Свердлов " е основно дружество в Дзержинск, Нижегородска област. Той е част от съветския военно-промишлен комплекс и е един от най-големите производители на промишлени взривни субстанции и преносни заряди за минната индустрия в Русия. 
ТЕМА преди 13 минути 280 преди 12 часа 7589 преди 12 часа 6449
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР