Над 1300 литра етилов алкохол без документи за платен, начислен

...
Над 1300 литра етилов алкохол без документи за платен, начислен
Коментари Харесай

Откриха 1300 литра нелегален алкохол във Варненско

Над 1300 литра етилов алкохол без документи за заплатен, начислен или гарантиран данък, задържаха митнически чиновници от Търговско дружество Митница Варна , оповестява Агенция " Митници ". Ракията е открита в парцел в Долни чифлик. Алкохолът е бил съхраняван в 11 пластмасови бидона.

До определяне на огромното количество се е стигнало след рутинна инспекция, осъществена от митническите чиновници в търговски обект в същото обитаемо място. Инспекторите открили, че в магазина се продават цигари с годен български бандерол, само че без издадено позволение за търговия с тютюневи произведения, което съставлява административно нарушаване.

В комерсиалната част на обекта митническите инспектори намерили и туба с 8 литра алкохол - ракия, за която станало ясно, че се предлага за продажба. За трите нарушавания по Закона за акцизите и данъчните хранилища са формирани административнонаказателни производства.

При други две инспекции митнически чиновници разкрили и общо 38 кг тютюн за пушене без годен акцизен бандерол . 22 кг нарязан тютюн за пушене в найлонови торби и в куфар са открити в лек автомобил на паркинг пред супермаркет във Варна. Други 16 кг нарязан тютюн са открити в частен дом в град Суворово.

По случаите са формирани досъдебни производства.
 Над 350 л незаконен алкохол е открит в склад на хотел в Говедарци
Над 350 л незаконен алкохол е открит в склад на хотел в Говедарци

Задържан е 60-годишен мъж, стопанисващ обекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР