Над 1300 души са загинали в Сирия и Турция в

...
Над 1300 души са загинали в Сирия и Турция в
Коментари Харесай

Над 1300 са загиналите при мощното земетресение в Турция и Сирия

Над 1300 души са починали в Сирия и Турция вследствие на мощното земетресение покрай южния турски град Газиантеп рано тази заран.
Сирийското министерство на опазването на здравето удостовери гибелта на минимум 237 души в регионите под контрола на президента Башар ал Асад, съобщи Франс прес.
Броят на ранените доближи 639.
Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства.
В следените от бунтовници региони в северните провинции Идлиб и Алепо е доказана гибелта на 91 души.
Над 500 души са ранени, заяви представител на филантропична организация, представен от ДПА.
Няма данни за умряли българи. Военното министерство ще изпрати за Турция два самолета " Спартан ", които ще транспортират български избавителни екипи.
Към момента няма данни за потърпевши български жители след мощното земетресение в Югоизточна Турция, оповестиха от българското Министерство на външните работи.
Много от постройките в регионите, които бяха наранени от земетресението, понесоха вреди по време на избухналия преди близо 12 години спор в Сирия, отбелязва Ройтерс.
Влаковете в северната част на страната са спрени като защитна мярка.
Пътищата и мостовете се ревизират, заяви държавната осведомителна организация САНА.
Редица международни водачи показаха съпричастност и предпочитание за оказване на помощ след мощното трусове в Южна Турция, което взе стотици жертви в Турция и Сирия.
Съединените щати са " надълбоко загрижени " от известията за бедствието, сподели американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подреди на организацията за интернационално развиване на страната да направи оценка по какъв начин може да помогне.
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна е " покрай приятелския турски народ " и е подготвена да обезпечи нужната поддръжка за справяне с следствията от бедствието.
Израел съобщи, че е подготвен да помогне на Турция.
Трусът беше усетен и в елементи от Израел и палестинските територии, съобщи Ройтерс.
Министърът на защитата Йоав Галант сподели, че силите за сигурност на Израел са подготвени да дават всякаква нужна помощ, а външният министър Ели Коен сподели, че се приготвя стратегия за незабавна помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР