Над 130 руски деца, дошли на почивка в България, бяха

...
Над 130 руски деца, дошли на почивка в България, бяха
Коментари Харесай

Над 130 русначета, дошли на почивка в България, бяха превозени до страната си

Над 130 съветски деца, пристигнали на отмора в България, бяха превозени до страната си без никакво закъснение след намесата на Министерството на туризма на България, Федералната организация по туризъм на Русия, посолството на България в Москва и Генералното консулство на Русия във Варна. 

Това стана допустимо след диалог сред министър Николина Ангелкова и ръководителя на съветския туризъм Олег Сафонов, които са в непрестанен разговор.

Обратният полет на децата бе поета от " Ной Травел “- консолидатор на полети, който е с регистрация в България. 

Веднага, откакто българската страна бе осведомена за обстановката, със съдействието на министър Ангелкова и Олег Сафонов бяха извършени няколко срещи – с българското посолство в Москва и във Федералната организация по туризъм на Русия, както и в Генералното консулство на Русия във Варна. 

У нас остава група от още 24 деца, за които е стихотворец ангажимент да бъдат превозени на 31 август, когато изтича почивката им.

Проблемът породи, откакто съветският туроператор " Турово “, който е продавал самолетни билети на проведени и самостоятелни пасажери, ненадейно изпада в неспособност да обезпечи полета за връщане, без значение че билетите им са били платени. 

Според информация от " Турово “ у нас има още съветски жители, за които е в действие въпросът с противоположния полет. Данните, давани  от съветския туроператор, демонстрират, че огромна част от тези хора не са проведени туристи с туристически пакети, а са купили единствено самолетни билети от " Турово “.

В известие на Федералната организация по туризъм на Русия се споделя: " Към днешния ден " Турово “ не е предоставила на Росстуризъм информация какво количество билети са осъществени от нея за независими туристи и каква е броя на хората с пакетни турове. Ако билетът е бил продаден като част от общ туристически артикул, отговорността пред туристите за транспорта носи туроператорът, направил тура посредством " Турово “. Ако пасажерът е купувал билетите независимо, отговорността  носи тази компания, която е получила парите и го е уведомила, че билетът е запазен и  заплатен “, прецизират от Федералната организация по туризъм на Русия. 

На последната среща в консулството във Варна са били прегледани разновидности за съглашение сред двата контрагента, а собственичката на " Турово “ е декларирала, че ще търси способи съветските жители да бъдат превозени. За срещата има протокол, подписан от всички страни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР