Над 130 машини обработват в момента пътните настилки в районите

...
Над 130 машини обработват в момента пътните настилки в районите
Коментари Харесай

АПИ: Над 130 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж

Над 130 машини обработват сега пътните настилки в регионите със снеговалеж.

Вали в областите Видин, Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Ловеч. В подготвеност за обработка на настилките са още машини, с цел да се обезпечи сигурността на пътуването. Временно за снегопочистване е лимитирано придвижването на камионите над 12 т. през Троянския проход (Троян - Кърнаре), оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура ”.

 © Българска телеграфна агенция / Архив
Без ограничаване за всички транспортни средства е прекосяването през „ Републиката “, „ Ришки ”, „ Котленски ”, „ Айтоски ”, „ Обзорски ”, „ Печинско ”, „ Превала ”, „ Предел ” и „ Рожен ”.

През зимата лимитирано за МПС над 12 т е придвижването през проходите „ Петрохан ” и „ Шипка “, над 10 т през „ Вратник ” и „ Твърдишки ”, а над 3,5 т през „ Дюлински ” и „ Пампорово ”.
 Идва ли зимата с началото на декември? Идва ли зимата с началото на декември?
Можем да кажем, че зимата пристигна, ще имаме сняг, ще имаме температури към нулата, предвижда в "Денят стартира " климатологът Христо Попов.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ предлага на водачите на тежкотоварни моторни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

В София са ситуирани 116 снегопочистващи машини, само че има тапи, като на бул. Цариградско шосе има запушване в трите колони в посока центъра, предава организация „ Фокус “.
 116 снегопочистващи машини са в подготвеност за работа в София 116 снегопочистващи машини са в подготвеност за работа в София
В София над 110 снегопочистващи машини са в подготвеност, като са ситуирани на авансово плануваните места. Извършено е разпространяване на смеси срещ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР