Над 130 кг марихуана е задържана на АМ Тракия“ край

...
Над 130 кг марихуана е задържана на АМ Тракия“ край
Коментари Харесай

Арестуваха македонец и българин на АМ „Тракия“, превозвали над 130 кг марихуана за Турция

Над 130 кг марихуана е арестувана на Автомагистрала „ Тракия “ край Пловдив. Арестувани са двама - българин и македонец, оповестиха на брифинг от полицията и прокуратурата. Арестът е вследствие на взаимна интервенция на ДАНС, ГДБОП и МВР-Пловдив, под управлението на окръжната прокуратура.

Предстои да бъдат повдигнати две обвинявания на двамата задържани - единият е 47-годишен жител на Северна Македония, който е бил осъждан и преди. Другият арестуван е български жител на 43 години. Той не е осъждан, от Враца, само че живее в София.

Наказанието планува от 5 до 15 години отнемане от независимост, защото транспортираната марихуана е в изключително огромни количества, а при македонския жител е налице и рецидив.

Предвидена е и санкция в размер на до 100 000 лв.. Работата по делото продължава, открива се самоличността и на други лица, взели участие в закононарушението.

Сигналът за колата е постъпил на 14 февруари,после службите са се задействали.

Автомобилът е спрян на 125 км, вътре са открити 24 кашона като във всеки е имал полиетиленови пакети с тревиста маса.

Всеки пакет е бил с тегло малко над 1 кг. Шофьорът, който е от РСМ на първо време е декларирал, че кара обувки, само че след това се е отрекъл като е обяснил, че не знае какво има в „ Пежото “. 

Стоката е била претрупана от камион с българска регистрация. Задържан е притежателят, претърсен му е жилището. Вероятно лицата са част от канал за трафик на опиати към Турция, където цената сега е най-висока.   

Двамата мъже са арестувани за 24 часа, следва покачване на обвинявания.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР