Над 13 млн. лв. има да взема „Аджибадем Сити Клиник“

...
Над 13 млн. лв. има да взема „Аджибадем Сити Клиник“
Коментари Харесай

Над 13 млн. лв. има да взема Аджибадем от Здравната каса

Над 13 млн. лева има да взема „ Аджибадем Сити Клиник “ ЕАД от Столичната здравно-осигурителна каса по оказани услуги над избрания й предел в интервала 2015-17 година. Това излиза наяве от консолидирания годишен отчет за активността на групата, в която влизат всички дъщерни сдружения на компанията в България.
От друга страна сдружението майка е дебитор по контракт за заем, подписан на 18 юли 2017 година сред „ Аджибадем Сити Клиник “ ЕАД и „ ИНГ Банк “ (Холандия), по силата на който е учредена договорна ипотека на земята и постройката на „ Токуда Болница София “, както и залог на всички съществуващи и бъдещи дълготрайни активи на „ Аджибадем Сити Клиник “ ЕАД и на дъщерните сдружения „ Аджибадем Сити Клиник Специализирана Болница за интензивно лекуване по Кардиохирургия Бургас “ ООД и „ Аджибадем Сити Клиник Медицински Център Варна “ ЕООД.
Според информация от вестник „ 24 часа “, доказана от няколко самостоятелни източника, малко повече от 2 година след стъпването си в България „ Аджибадем “ се изтегля от страната, защото компанията майка на турската група имала финансови земетресения поради срутва на лирата.
В България мега болничната конструкция се състои от следните лечебни и здравни заведения: „ Аджибадем Сити Клиник, Сърдечно - съдов център “ – София; „ Аджибадем Сити Клиник, Онкологичен център “ – София; „ Аджибадем Сити Клиник Медицински Център Варна “ ЕООД; „ Аджибадем Сити Клиник СБАЛ по Кардиохирургия “ ООД – Бургас; „ Аджибадем Сити Клиник Медицински център Бургас “ ЕООД; „ Хелткеър Консултинг “ ООД - София, „ Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда Болница София “ ЕАД; „ Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда “ ЕАД; „ Аджибадем Сити Клиник Хоспис “ ЕООД; „ Токуда Център за Клинични Изпитвания “ АД; „ Токуда Аптека “ ЕООД; „ Аджибадем Сити Клиник Фармасис “ ЕООД.
Акционерният капитал на групата е на стойност над 85 млн. лева и в нея работят по трудови правни отношения над 2800 индивида. Към момента групата е 100% благосъстоятелност на сдружението „ Аджибадем Сити Клиник Б.В. “, записано в Холандия.
То се ръководи от двама изпълнителни шефове - Мехмед Айдънлар и Ангел Ангелов.
На 20 април 2016 година „ Аджибадем”, дружно със своето дъщерно сдружение в Република Македония - болница “Аджъбадем Систина” подписа съглашение за придобиването на Група „ Токуда ", както и за едновременното придобиване на сдружението взаимно с част от акционерите му.
Сделката за „ Аджибадем Сити Клиник “ ЕАД е завършена на 8 юни 2016 година и е композиция от изкупуване на акции от излизащите акционери и апортиране на акциите на оставащите акционери в качеството им на физически лица. За задачата е било употребявано новоучредено холдингово сдружение „ Аджибадем Сити Клиник Б.В. “ - Холандия, в което директно мажоритарно присъединяване има Аджъбадем в размер на 61.5%.
От 7 август 2017 година Токушукай - София ЕООД е влято в Аджибадем Сити Клиник ЕАД.
В резултат на това вливане Аджибадем Сити Клиник ЕАД придобива 100% от от здравните и лечебни заведения на „ Токуда “.
На 1 март тази година са предявени неоправдателни искове за вземания за осъществена и регистрирана през 2015 година здравна активност и вложени медицински произведения на стойност, надвишаваща избраната към договорите за оказване на болнична здравна помощ по клинични пътеки и амбулаторни процедури (надлимитна здравна дейност) от името на „ Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ “ ЕООД и „ Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда “ ЕАД. Групата е развой на подготовка и на искова молба за осъществена, само че неплатена надлимитна активност през 2015 година, 2016 година и 2017 година
През 2012 година „ Аджъбадем “ става част от световната здравна верига - IHH Healthcare Berhad ( “IHH”).
В одитния отчет е посочено, че IHH управлява интегрирани здравни действия и обвързваните с тях услуги и е с водещи пазарни позиции в Сингапур, Малайзия и Турция. То оперира и влага в Китайската национална република (без Хонконг, Макао и Тайван), Индия, Виетнам, Македония (чрез „ Аджъбадем “), Бруней и Обединените арабски емирства.
IHH Healthcare Berhad предлага акции на борсата Malaysia Securities Berhad и Singapore Exchange Securities Trading Limited ( " SGX-ST " ). То е второто по величина в света обществено здравно сдружение по пазарна капитализация.
Проверка на сочи, че през предходната година групата е осъществила загуба в размер на малко над 8 млн. лева, като загубата в миналата година е била за 16 763 000 лева
„ Към 31 декември 2017 година Групата не е посрещнала условието за един от финансовите индикатори по подписаните контракти за заеми с „ ИНГ Банк “ (Холандия). За нарушавания индикатор е получено единодушие от страна на ИНГ Банк с дата 29 декември 2017 година за отлагане на интервала за тестване до втората четвърт на 2018 година
Ръководството на компанията - майка Аджибадем Сити Клиник Б.В. е изразило документално мнение, че при положение на ликвидна нужда ще оказва финансова помощ на Групата, тъй че тя да може да погасява отговорностите си и да продължава естествената си активност,
Ръководството на Групата е изготвило проект и е подхванало дейности за възстановяване на финансовото положение на Групата. Този проект е учреден на изходни догатки за предстоящо покачване на приходите и брутната облага на Групата през идващите интервали.
Ръководството планува, че съществуващите финансови запаси и източници на финансиране (парични потоци от съществена активност, достъп до финансиране и финансова поддръжка на групата) ще са съответни за ликвидните му потребности на Групата през идната 2018 година “,, е записано още в консолидирания годишен отчет на групата.
Текущите активи на групата към 31 декември 2017 година са в размер на 53 006 000 лева
Приходите от продажби в сдружението майка през последните години са следните: 4 259 000 лева (2014 г), 5 059 000 лева (2015 г.), 9 824 000 лева (2016 г.) и 38 329 000 лева през 2017 година

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР