Над 13-килограмова туморна формация с размер по-голям от футболна топка

...
Над 13-килограмова туморна формация с размер по-голям от футболна топка
Коментари Харесай

АГ специалистите от УМБАЛ „Пълмед“ отстраниха 13 кг. тумор от корема на жена

Над 13-килограмова туморна групировка с размер по-голям от футболна топка отстраниха акушер-гинеколозите в УМБАЛ „ Пълмед “ от корема на 46-годишна пациентка.

Образуванието е изпълвало съвсем 100% от коремната й празнина, а диаметърът му е бил над 35см.

Жената попада в лечебното заведение след АГ обзор при експерт от ДКЦ заради недоволства от тежест, отичане на корема и болки, които прогресивно са се задълбочили. Чрез ехографско проучване и обзор експертите от АГ отделението на УМБАЛ „ Пълмед “ удостоверяват съществуването на голяма групировка в корема на младата жена, започваща от маточното тяло, засягаща левия яйчник и тръба и достигаща до диафрагмата й.


"След спомагателни проучвания взехме решение за интервенция в условия на отсрочена неотложност. Извършихме тотална хистеректомия с премахване на цялата матка и цялата туморна групировка, която бе с незлокачествен темперамент.

В екипа участваха доктор Трифон Мирчев,д-р Елена Иванова-Тошева, също АГ експерти и аз.”, разяснява доктор Горан Радински, акушер-гинеколог в УМБАЛ и ДКЦ „ Пълмед “.

Интервенцията е минала сполучливо като все още пациентката е изписана, усеща се добре и няма недоволства. Д-р Радински и екипа на отделението обръщат внимание, че находки с сходни размери са необичайност и с цел да не бъдат допускани е нужно да се правят регулярни профилактични прегледи при АГ експерт.

„ Навременната среща с подобаващ експерт е късмет за по- бързо и дейно лекуване. Съществено преимущество на постоянната профилактика е ранната диагностика на болестта, което води до по-бързо изцеление и недопускане на повишаване на сходни на пациентката обединения и превръщането им в злокачествени.

При навременно открити болести е допустимо благодарение на най-съвременните безкръвни (ендоскопски) способи да се реализира резултат на оптималната безболезненост и доста по-бързо възобновяване, в сравнение с при отворените интервенции. Профилактичните проучвания са наложителни за пациентите виновни към здравето си! “, обръща внимание експертът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР