Над 13 700 дружества са обект на проверка от Националната

...
Над 13 700 дружества са обект на проверка от Националната
Коментари Харесай

НАП проверява над 13 хил. фирми, които държат много пари в кеш

Над 13 700 сдружения са обект на инспекция от Националната организация за приходите (НАП) поради " нелогично високи касови наличия ". Това излиза наяве от обява на уеб страницата на организацията. В годишните си финансови доклади за 2019 година те са показали, че държат в брой над 100 000 лв.. 
Припомняме, че служебният министър на финансите Асен Василев върху огромните кешови наличия, а в коментар за БНР изрази подозрение, че точно това могат да бъдат средствата, с които се реализира купения избор.
 Под 2 000 компании натрупаха 2/3 от задълженията към Национална агенция за приходите Под 2 000 компании натрупаха 2/3 от задълженията към Национална агенция за приходите
Малко на брой компании са генерирали по-голямата част от неплатените налози и осигуровки у нас. Под 2000 компании са натрупали близо 70% от в...
Данъчни инспектори към този момент работят на място в над 2000 от фирмите, като парите в касите им се преброяват, разказват и съпоставят с посочените суми в подадените доклади.
Наред с контролната акция в обектите общо 11 588 рискови сдружения ще получат електронни писма или позвъняване от организацията. По този метод данъчните предизвикват компаниите непринудено да прегледат още веднъж счетоводните си ресурси и да създадат корекции в годишните си финансови доклади, ако не всички суми са фактически налични в касите им.
Някои от проверяваните компании към този момент са подали годишните си финансови доклади за 2020 година, въпреки че срокът за това изтича в края на юни.
Посочените в тях касови наличия не престават да бъдат нелогично високи, безапелационни са от приходната организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР