Над 1280 са лекуваните болни с модерната и щадяща околните

...
Над 1280 са лекуваните болни с модерната и щадяща околните
Коментари Харесай

Щадяща лъчетерапия цели точно злокачествения тумор в КОЦ Пловдив

Над 1280 са лекуваните заболели с модерната и щадяща близките тъкани и значими органи инсталация за лъчетерапия на Комплексния онкологичен център в Пловдив. От началото на годината до края на юли техният брой е 710, защото е желано за лекуване от пациентите освен от Южна България, само че и цялата страна. Разполага с мултимодален линеен ускорител и дава по-големи благоприятни условия за избор при другите тумори. Могат да бъдат обхванати всички локализации на онкологичните болести с нужната точност, изяснява началникът на отделението по лъчелечение професор доктор Марианна Янева д.м.н.

Голямото преимущество на апарата е, че може да се осъществя висока доза в тумора с оптималната отбрана на близките здрави тъкани и сериозни органи. Лъчелечението се възнамерява посредством съвременен мултисрезов компютърен томограф. Софтуерът за виртуална симулация дава опция да се очертаят контурите на органите и да се вършат разграничи реконструкции, а моторизираните лазери спомагат за високата акуратност при позициониране на пациента.

Отделението има благоприятни условия за новаторски технологии - модулирано по интензитет лъчелечение – по-малък размер, по-висока доза с по-добра еднородност, в това число и ротационна модулирана по интензитет терапия,  при която се намалява  продължителността на сеанса. Системата за верификация на облъчването дава опция за инспекция на данните на всеки облъчван болен и списък на всяко извършено лекуване. 

Отделението, което действа в цялостен размер от средата на 2015 година, се намира в елегантна постройка, а за болните са обезпечени комфорт и подобаващи условия. Снабдено e с повдигаща рампа за инвалиди и аудиовизуална връзка с пациента по време на лъчетерапевтичния сеанс със светлинна и звукова сигнализация.Тишината и спокойствието, оцветените в меки тонове стени основават спомагателен уют, въпреки че ние имаме поради какъв брой напрегнати и обезпокоени са болните и техните близки, поради естеството на болестта им, сподели професор Янева.

Построяването и оборудването на актуалното поделение са по план, съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване с главен бенефициент Община – Пловдив. Общата стойност на капиталовия план за осъвременената здравна конструкция е почти 10 милиона лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР