Над 125 гимнастички от повече от 30 клуба от страната

...
Над 125 гимнастички от повече от 30 клуба от страната
Коментари Харесай

Над 125 състезателки ще участват на държавното първенство по художествена гимнастика

Над 125 гимнастички от повече от 30 клуба от страната ще вземат участие на държавното състезание по художествена гимнастика за приз " Жилиета Шишманова ", което ще се организира от петък до неделя в зала " Младост " в Бургас. Надпреварата е за девойки старша възраст и за дами. При девойките в стартовите описи са декларирани над 80 грации от 28 клуба, а при дамите - 46 състезателки от 20 клуба.

Главен арбитър на шампионата е трикратната международна шампионка Мария Петрова. Демонстративно ще играе и националният отбор на България за дами.

Почти всички националки в двете възрасти ще се включат в конкуренцията. При дамите ще отсъстват единствено Катрин Тасева, Йоана Николова и Вая Драганова, които са на Гран При и интернационален шампионат в Киев (Украйна).

При дамите за медалите ще спорят Невяна Владинова, Боряна Калейн, Татяна Воложанина, Анна Келман, Лъчезара Пекова и други.

По стратегия на следващия ден стартира конкуренцията при девойки старша възраст за многобой от 9.30 до 20.00 часа. В събота от 9.30 до 11.00 са финалите на обособените уреди при девойките, а от 13.00 до 19.45 ще играят дамите за многобой. В неделя от 10.00 до 11.30 са финалите при дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР