Над 1200 нови места за паркиране са открити във всички

...
Над 1200 нови места за паркиране са открити във всички
Коментари Харесай

Над 1200 нови места за паркиране открити в Пловдив от началото на годината

Над 1200 нови места за паркиране са открити във всички региони на Пловдив в осъществяване на нашата политика за влизане в кварталите. Това заяви кметът Здравко Димитров по време на символичното прерязване на лентата на най-новото облагородено пространство в регион „ Централен “.

Заедно с отремонтираните, местата са уголемяват до близо 1500 за целия град.

Кметът дружно с кмета на регион „ Централен “ Георги Стаменов и зам.-кмета по строителството на Община Пловдив Пламен Райчев откриха 4 паркинга с общо 150 паркоместа в междублоковите пространства на бул. "Копривщица " и ул. "Прогрес ".

„ По време на ремонта бяха облагородени междублоковите пространства, построиха се нови тротоари, нови дъждоприемни шахти, с цел да се обезпечи по-ефективно отводняване в сектора. Освен това се повдигнаха бордюрите, за да се спре превръщането на зелените площи в паркинг за коли, бяха отстранени саморасляците и следва да се засадят нови растителни типове “, изясни районният кмет.

Той посочи, че инвестицията в този микрорайон е за близо 300 000 лв..

В регион „ Централен “ са открити тази година 300 места за паркиране и следва разкриване на още 100 - 150 места до Съдебната палата.

В „ Западен “ новите места за коли са 450, включително са и тези в първия многоетажен паркинг. В „ Южен “ са открити 220 места, а в „ Тракия “ – 300 и се приготвя планиране на още толкоз.

В „ Източен “ построените места са 60 и се планува откриването на още 100. В „ Северен “ са 109 новите обособени паркоместа и следва откриването на близо 100 нови.

Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев заяви, че до края на годината следва да стартира реализирането на плана „ Модър-Царевец “.

"Правим всичко допустимо да се завърши с проектирането допустимо най-бързо, с цел да можем да стартираме “, съобщи Райчев и напомни, че обектът е част от програмата за затваряне на вътрешния кръг и директна пътна връзка сред регионите „ Южен “ и „ Западен “. Общата стойност на плана е 11,5 млн. лева като в бюджета за тази година има очакван 1 млн. лева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР