Над 1200 деца, върнати в училище след посещение от специалните

...
Над 1200 деца, върнати в училище след посещение от специалните
Коментари Харесай

Над 1200 от върнатите в училище деца са отпаднали повторно

Над 1200 деца, върнати в учебно заведение след посещаване от специфичните екипи, проведени от страната, са отпаднали наново от занятията. Те са част от към 17 300 деца, които бяха записани още веднъж на учебно заведение до края на ноември. Сред аргументите за повторното отпадане на част от тях са тръгване в чужбина, пренасяне в друго обитаемо място или здравословни проблеми. Едва 18% от фамилиите били подготвени да пуснат още веднъж децата си в час.

Това стана ясно от думите на зам.-министъра на образованието Деница Сачева. Пред БНР тя напомни, че механизмът за включване в образованието на необхванатите в учебно заведение деца не е акция, а политика на Министерството на образованието и науката. Според нея в дълготраен проект програмата ще даде доста положителни публични резултати.

Сачева напомни, че над 200 000 деца бяха отвън просветителната система преди началото на актуалната образователна година. За повече от половината от тях има данни, че се намират в чужбина, само че не е ясно дали там вървят на учебно заведение. Около една четвърт не са открити на посочения адрес.

Част от необхванатите деца са били и две от трите девойки, за които се разбра, че са държани в изолираност в апартамент в столичния кв. " Люлин ". Те са попаднали в листата с деца, които не са открити на посочения адрес, и за тях трябвало да се подаде сигнал в полицията, с цел да бъдат издирени. От думите на Сачева не стана ясно дали това е направено. Третото момиче, което е на 19 години, към този момент е отвън възрастта за наложително обучение и не е било търсено от екипите за връщане на деца в час.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР