Над 120 милиона лева са нужни, за да продължи да

...
Над 120 милиона лева са нужни, за да продължи да
Коментари Харесай

Министърът на труда отговаря: Ще продължи ли мярката 60/40 

Над 120 милиона лв. са нужни, с цел да продължи да работи мярката 60/40. Намирането на финансира обаче е проблем. Това сподели служебният министър на труда и обществената политика Гълъб Донев по Българска национална телевизия.

" Може би това е една от най-ефективните ограничения, която събира и много поддръжка от страна на работодателските и синдикалните организации, посредством която са обезпечени и непокътнати над 294 хиляди работни места. Тази мярка е обвързвана с един голям финансов запас. До момента са изразходвани 1 милиард и 200 млн. лева За да бъде продължена за месец юни са нужни още 120 млн. лева ", уточни Донев

По думите му намирането на финансиране по мярката е проблем. " Трябва да бъде открит източник за финансиране в бюджета, а такива източници няма. Осигуряването на финансовия запас за всички тези ограничения занапред следва. Ние сме почнали работа. Работим доста добре с Министерство на финансите ", разяснява още служебният министър.

Донев съобщи, че досега няма нередности в Министерство на труда и обществената политика, само че в случай че има такива увери, че ще станат обществено притежание.

" Познавам доста добре работата на Министерство на труда и обществената политика. Бил съм дълги години, познавам екипа. Разбира се, че с встъпването в служба съм подхванал и упълномощил такива инспекции. Там, където има нередности, те ще бъдат обществено оповестени ", съобщи още министърът.

Служебният министър даде своя коментар и във връзка разяснява с инспекцията в Българската банка за развиване.

" Това, което е продължение на вчерашните изказвания на министър Петков, е, че от през днешния ден към този момент е назначил одитната комисия, която е междуведомствена от Министерство на стопанската система и Министерство на финансите. Целта тук е да се покаже прозрачността, грижата за обществения запас, средствата, които се разходват от банката. Действия в тази посока ще има и към Държавната консолидационна компания, където също ще бъде направена такава оценка за прозрачността и законосъобразността на разходване на средствата, в " Индустриални зони " също ще влязат на инспекция и оценка на адекватността. Грижата е за обществения запас, който разходват държавните предприятия ", съобщи Донев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР