Над 120 души бяха изтеглени от територията на Азовстал в

...
Над 120 души бяха изтеглени от територията на Азовстал в
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната: Над 120 души са евакуирани от „Азовстал“ в Мариупол

Над 120 души бяха изтеглени от територията на " Азовстал " в Мариупол и околните къщи за два дни на интервенцията - 30 април и 1 май. Това оповестиха в понеделник от Министерството на защитата на Руската федерация, предава ТАСС.

„ В резултат на интервенцията, извършена по самодейност на президента на Руската федерация Владимир Путин за избавяне на цивилни, държани от украински националисти в цех „ Азовстал “ в Мариупол, на първия ден, 30 април, 25 души напуснаха околните къщи и 21 индивида напуснаха предприятието. „ Всички 46 души непринудено взеха решение да останат в Донецката национална република. На втория ден от интервенцията, 1 май, от територията на завода бяха избавени още 80 цивилни, държани от украински националисти, на които бяха предоставени настаняване, храна и нужната здравна помощ “, се споделя в известието.

Според министерството 11 жители, освободени на 1 май, непринудено са решили да останат в Донецката национална република. 69 цивилни взеха решение да заминат за територията, следена от режима в Киев, те бяха предадени на представители на Организация на обединените нации и Международния комитет на Червения кръст и сега, като част от ескорт, потеглиха в посока град на Запорожие. Въоръжените сили на Руската федерация обезпечават сигурността на филантропичния ескорт с цивилни, евакуирани от територията на цех Азовстал на територията, следена от режима в Киев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР