Над 12 милиона кутии адаптирано мляко за бебета изтегля от

...
Над 12 милиона кутии адаптирано мляко за бебета изтегля от
Коментари Харесай

Френска компания изтегля 12 млн. кутии мляко за бебета заради салмонела

Над 12 милиона кутии приспособено мляко за бебета изтегля от пазара в 83 страни френската компания " Лакталис ". Причината е заплаха от салмонела. Изпълнителният шеф на компанията удостовери степента на риска от заразяване пред френски медии.

Изтеглянето на продуктите е почнало през декември, откакто са били открити бактерии на салмонела в цех. Първоначално обаче компанията запо'на изтеглянето на артикули от избрани партиди. Оказа се обаче, че мярката не е задоволителна, защото кутии от съмнителните партиди въпреки всичко са стигнали до комерсиалните обекти. За това, след среща с представители на френското държавно управление, компанията решила да изтегли всички, излезли от завода ѝ кутии с приспособено мляко.

Междувременно родители са завели правосъдни каузи против " Лакталис ", защото децата им се разболели след приложимост на млякото.

Френският млечен колос " Лакталис " е един от най-големите производители на млечни артикули в света, с годишни продажби на стойност 17 милиарда евро. В портфолиото му са продуктите с марка " Президент " (President). В България приспособено мляко за бебета на компанията не се предлага.

Салмонелата може да аргументи тежка диария, стомашни конвулсии, повръщане и дехидратация. Заболяването може да бъде животозастрашаващо, изключително при дребни деца.

Досега са докладвани 35 случая във Франция и един в Испания. Друг вероятен случай се проверява в Гърция, оповестиха в петък френските управляващи. Не се прецизира от кои тъкмо страни се изтеглят бебешките храни.

Френската прокуратура стартира следствие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР