Над 12 000 лв. и скъпа медицинска апаратура предоставена за

...
Над 12 000 лв. и скъпа медицинска апаратура предоставена за
Коментари Харесай

Пилоти събират пари за онкоболни деца

Над 12 000 лева и скъпа здравна инсталация предоставена за малчугани в Пловдив

Военните от авиобаза Граф Игнатиево интензивно събират персонални средства, с цел да ги дарят на онкоболни деца. Инициативата е от януари и продължава до през днешния ден.

Авиаторите подариха на Звеното по детска клинична хематология и онкология към Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на Университетската болница “Свети Георги ” в Пловдив над 12 000 лева

Според осведомени доста от служещите в авиобаза се отказали от първото нарастване на заплатите си в името на болните деца. От 1 януари т. година възнагражденията на армейците скочиха приблизително със 70-90 лева според от званието.

Доктор Ангелина Стоянова-Делева, която одобри дарението, благодари на военнослужещите и цивилните чиновници от авиобазата. “Чрез този човечен жест вие изпълнихте воинския си и човешки дълг да помогнете за спасяването на живота на доста деца. Продължавайте по този начин – България няма да загине, до момента в който има такива положителни хора ”., сподели тя. Отделно от предоставените средства водачите закупиха и скъпа здравна инсталация за вливане на лекарства и кръв на децата, консумативи за нея и самостоятелни педиатрични комплекти за дребните пациенти. Командир на авиобазата е ген. Иван Лалов, който скоро може да бъде нараснал.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР