Над 1160 полета бяха отложени в САЩ заради операционна грешка

...
Над 1160 полета бяха отложени в САЩ заради операционна грешка
Коментари Харесай

Операционна грешка засегна над 1100 полета в САЩ

Над 1160 полета бяха отсрочени в Съединени американски щати поради операционна неточност в компютърната система на въздушния надзор, съобщава NBC. От Федерална авиационна администрация оповестяват, че казусът е засегнал територията на цялата страна. Според източник на NBC спирането е засегнало всички полети. Приблизително 1160 полета в границите на Съединените щати, както и до и от страната, са отсрочени, а повече от 90 са анулирани.

Международното летище Austin Bergstrom в Тексас заяви в Twitter, че повредата на системите на FAA е засегнала работата му и работата на други летища в страната. В същото време някои задгранични летища отхвърлят ​​да има проблеми: представител на лондонския Gatwick сподели пред NBC, че доколкото той знае, полетите от и до Съединените щати не престават. Летище Франкфурт на Майн в Германия също сподели, че неуспехът във FAA не е повлиял на работата му. Повечето закъснения са по източното крайбрежие.

Федерална авиационна администрация заяви в " Туитър ", че работи по възобновяване на своята система за вести.  " В момента правим дефинитивни инспекции за валидиране и презареждаме системата ", показаха от ръководството.

" Операциите в националната система за надзор на въздушното пространство са наранени ", допълниха от там. Управлението работи за възобновяване на това, което е известно като " Система за вести за въздушни задачи " (NOTAM). Системата дава информация, варираща от строителство на летища до незабавни ограничавания на полетите или развалено съоръжение. Всички самолети би трябвало да осъществят връзка със системата, в това число гражданските и военни полети. Агенцията уточни, че ще дава чести актуализации на информацията за напредъка при отстраняването на казуса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР