Над 110 състезатели се включиха в конкурса за участие в

...
Над 110 състезатели се включиха в конкурса за участие в
Коментари Харесай

Над 110 таланти кандидатстваха за Спортни таланти на Еврофутбол


Над 110 състезатели се включиха в състезанието за присъединяване в стратегия „ Спортни гении “ на „ Еврофутбол “ за 2018 година, който е предопределен за самостоятелни спортисти. Крайният период за подаване на документи беше 1 април.

Желаещите са представители на разнообразни спортове - плуване, скокове във вода, биатлон, шахмат, кану-каяк, планинско колоездене, спортна акробатика, художествена гимнастика, бадминтон, фехтовка, лека атлетика, триатлон, съвременен петобой, спортна пукотевица, академично гребане, ветроходство, таекуондо, карате, битка, сноуборд и други.

В момента се прави административна оценка на документите. Точният брой на кандидатурите и типовете спорт ще станат известни по-късно. През 2018 година „ Еврофутбол “ усили горната възрастова граница на участниците, които могат да получат поддръжка, от 25 на 28 години.

Така първата група възможни състезатели е до 15 години, втората – от 16 до 20 години и третата – от 21 до 28 години в това число. Компанията обезпечава и специфична квота за българските параолимпийци. " Еврофутбол " извършва стратегия „ Спортни гении “ в партньорство с Фондация " Работилница за цивилен начинания " (ФРГИ).

Кандидатурите ще се правят оценка от Група на съветниците, в която влизат академични преподаватели, изявени български спортисти, спортни публицисти и други представители на медиите. Победителите ще бъдат оповестени на публична гала в края на април 2018 година.

Те ще получат безплатно финансиране за закупуване на екипировка, присъединяване в шампионати, подготовка, възобновяване и други. Максималната сума, която „ Еврофутбол “ отпуска на един състезател, е 5000 лв.. Той би трябвало да обезпечи и 20% съфинансиране.

Българският букмейкър започва стратегия „ Спортни гении “ през 2012 година като част от своя план за корпоративна обществена отговорност " Печелиш и помагаш ". Целта на компанията е да помогне за развиването на идващите генерации спортисти на България. Досега Еврофутбол е подкрепила по програмата 130 участници, някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2017 година са на стойност над 750 000 лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР