Над 110 избирателни секции са предали изборните книжа към 23,20

...
Над 110 избирателни секции са предали изборните книжа към 23,20
Коментари Харесай

Следизборни опашки в „Арена Армеец“

Над 110 изборни секции са предали изборните бумаги към 23,20 часа в 23-та районна изборна комисия. И над 100 в 25-а РИК, предава БНР.

1200 секционни изборни комисии ще предадат тази нощ изборните материали в двете комисии, които са ситуирани в зала „ Арена Армеец “ в София.

Периодично се образуват се опашки поради неточности в протоколите, които би трябвало да бъдат поправени.

Близо 100 сигнала са получени единствено в 23-та РИК за непредадени контролни разписки от машинното гласоподаване.

Както стана ясно по-рано през днешния ден една квитанция беше изядена, други са били късани или прибирани по джобовете на гласоподавателите, тъй като не са съумели да гласоподават и за парламент, и за президент и не им е била дадена втора карта за гласоподаване.

Очаква се тази нощ работата на Районните изборни комисии да продължи по-дълго поради отчитането на изборните бумаги и за президент, и за парламент.

В АСИКС „ Арена “ още пред 22 часа стартира предаването на протоколи на секционните изборни комисии в 24-ти МИР-София. Те са общо 518 на брой.

Председателят на комисията Таня Александрова съобщи, че не чака закъснение на работата поради решението на ЦИК да се броят 100 % от хартиените изрезки.

„ Колегите към този момент от секционните комисии стартират да идват бързо, което значи, че очевидно нямат проблем по места. Не мога да кажа все още, тъй като нямам информация от самите секционни комисии, само че обстоятелството, че доста от тях към този момент са на място, това значи, че не са имали доста съществени проблеми с броенето на бюлетините “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР