Над 11 хиляди души. Това е броят на задържаните във

...
Над 11 хиляди души. Това е броят на задържаните във
Коментари Харесай

Над 11 000 нелегални бежанци задържани в страната от началото на годината

Над 11 хиляди души. Това е броят на арестуваните навътре в страната бежанци от началото на 2022 година до края на ноември, сочат данните на Министерството на вътрешните работи (МВР). Това са хора, огромна част от които са съумели да влязат незаконно в страната и са спрени след граничната зона в България, нормално по пътя им към други страни. Числото, която евентуално не отразява в най-пълен мащаб обстановката с тази бежанска вълна, е задоволително показателно за натиска, на който е подложена страната.

Официални подробни данни за това какъв брой тъкмо бежанци съумяват да преминат през границите на страната, без да бъдат регистрирани, няма.
По данните на вътрешното министерство мигрантският напън в последната година е в пъти по-висок и България е съумяла да предотврати над 150 хиляди опита за навлизане през граница по данни на Министерство на вътрешните работи пред " Свободна Европа ". Преди месец, когато служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви цифри пред депутатите, той разгласи 143 477 опита. Под предотвратени не се схваща какъв брой от тези хора са арестувани и какъв брой са върнати към Турция (основната страна, от която идва мигрантският натиск).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР