Над 109 000 пчелни кошера са били разрушени от катастрофалните

...
Над 109 000 пчелни кошера са били разрушени от катастрофалните
Коментари Харесай

В Гърция са унищожени над 109 000 пчелни кошера от наводнинения

Над 109 000 пчелни кошера са били разрушени от пагубните наводнения в Тесалия, Централна Гърция, при започване на месеца, съобщи гръцката телевизия „ Скай “.

Гръцкият министър на аграрното развиване и храните Лефтерис Авгенакис се срещна с пчеларите от Тесалия и даде обещание, че ще бъдат взети ограничения за техния бранш.

Искането на производителите на мед е решение на проблемите, подбудени от последствията от средиземноморския циклон „ Даниел “, който лиши човешки животи и аргументи неизмерими материални вреди. Те упорстват и за неотложно погашение на компенсации, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Намерението ми е да употребявам до дъно всяка опция за поддръжка на пчеларството “, съобщи Авганакис.

Според него би трябвало да има непрекъснато съдействие сред институциите и пчеларите, с цел да се включи цялата пчеларска активност в застрахователната рамка на Агенцията за аграрни застраховки.

След наводненията в Тесалия  мъртвите селскостопански животни са 110 000, а птиците -  135 000. До момента са събрани 75 % от тях.

Зам.-министърът на климатичната рецесия и гражданската отбрана Евангелос Турнас съобщи, че 7 % от добитъка на Тесалия е изгубен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР