Над 1000 състезатели от близо 40 държави ще вземат участие

...
Над 1000 състезатели от близо 40 държави ще вземат участие
Коментари Харесай

Шест медала за България от първия ден на Мултиевропейското първенство по таекуондо

Над 1000 състезатели от близо 40 страни ще вземат присъединяване в почналото през днешния ден 3-то издание на Мултиевропейското състезание по олимпийско таекуондо, което се организира в София.

Надпреварата е в следните категории кадети, юноши и девойки, мъже и дами, както и в дисциплината Пумсе. Представителите на България са над 100, които ще вземат присъединяване във всички възрастови групи. Мултиевропейскто състезание ще продължи до 16 юни. Сред родните състезатели са братята Богданови, братя Джорджеви, Дани Ладжев, Илина Иванова, Николет Костова и други.

В първия ден на шампионата Българаия завоюва два златни, два сребърни и два бронзови медала. Венцислав Аничин, който е играч на Търговска колегия „ Гладиатор “ завоюва борбата за златния орден против представител на Гърция. Станислав Митков от „ Ахил “ сграбчи също златен орден, откакто съумя да се наложи против таекуондист от Сърбия.

Симеон Димитров от „ Аугуста “ и Деян Павлин от Кондор 2000 Своге играха почтено във финала, само че в последна сметка завоюваха сребърните медали. Цвети Славова от „ Турбо “ и Борислав Циков от „ Ахил “ стигнаха до полуфиналите, където се показаха добре и взеха бронзови оценки.

Официалното разкриване на шампионата е на 11 юни в 13:30 в зала София на хотел Маринела, където се организира и самото Мултиевропейско състезание. На откриването ще участват ръководителят на БФТ Слави Бинев, министърът на спорта Андрей Кузманов, спортни престижи и представители на разнообразни посолства.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР