Над 1000 са подадените заявления от началото на приема на

...
Над 1000 са подадените заявления от началото на приема на
Коментари Харесай

Изключително голям интерес към проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Видин“

Над 1000 са подадените заявки от началото на приема на документи по третата покана за замяна на старите печки на твърдо гориво. Нови екологични отоплителни уреди ще бъдат сложени в към 300 семейства.

При класирането преимущество имат претенденти от жилищни квартали с нараснало равнище на замърсяване, лица с увреждания, такива на възраст над 65 години, фамилии с деца под 2-годишна възраст и семейства, получили целева помощ за отопление според Закона за обществено подкрепяне. Класирането по точки ще бъде оповестено до четири месеца след привършване на периода по набиране на документи.

От Община Видин напомнят, че те са една от малкотообщини в България, които са получилидопълнителни средства по плана.

В момента се приготвят документи за кандидатстване в новия програмен интервал. Всички некласирани семейства по актуалната процедура ще имат опция да аплайват и да получат отоплителен апарат през идната година.

Проектът „ Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Видин “ е съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет на Република България посредством Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР