Над 1000 предмета с вид на антични са иззети от

...
Над 1000 предмета с вид на антични са иззети от
Коментари Харесай

Иззеха над 1000 предмета с вид на антични от дома на 52-годишен мъж в Каспичан

Над 1000 предмета с тип на антични са конфискувани от вкъщи на мъж на 52 години от село Мадара, заяви пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен. Предполагаемият извършител е арестуван за период от 24 часа. 

Работата по случая почнала през вчерашния ден, към 18:00 часа. Криминалисти от Нови пазар правили обход в дребните обитаеми места по отношение на провеждащата се полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с политическите права на жителите. В землището на село Избул, в региона на „ Багрянов чифлик ", забелязали мъж, който благодарение на металдетектор търси археологически обекти. При инспекция в лек автомобил „ Рено Меган " с шуменска регистрация са открити осем предмети с древен тип и металдетектор.  При последвало претършуване в населяван от 52-годишния парцел в Каспичан полицейските чиновници намерили голям брой монети.

По негови данни част от тях са динари, фолиси, акчета. Иззети са над 1000 други предмети с тип на антични, още два металдетектора. Експертиза на предметите ще удостовери произхода и датировката им. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура в Шумен.

За осъществено закононарушение по член 278, алинея 6 от Наказателен кодекс е формирано досъдебно произвеждане. Това е следващият мъж в Шуменско, открит от чиновниците на реда да държи културно-исторически полезности, които не са регистрирани по съответния ред.

На 20 септември служители на реда иззеха два револвера, четири металотърсача и старинни монети от вкъщи на 58-годишен мъж в село Климент. Служители на реда иззеха 11 монети и плочка с тип на антични от частен дом в Нови пазар на 15 септември, както и 30 старинни монети от жилището на 34-годишен мъж от Нови пазар във вечерните часове на 16 август, откакто е открит да кара след приложимост на наркотични субстанции. На 2 юни вечерта криминалисти иззеха нелегално оръжие, муниции и 30 старинни монети с тип на археологични обекти от апартамент на 29-годишен мъж от Шумен, както и металотърсач от негово жилище в село Средня.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР