Над 1000 машини са обработвали пътните настилки през нощта, за

...
Над 1000 машини са обработвали пътните настилки през нощта, за
Коментари Харесай

Над 1000 снегорина разчистват пътищата на България

Над 1000 машини са обработвали пътните настилки през нощта, с цел да се обезпечи сигурността на пътешестване при зимни условия, оповестиха от АПИ.
Затворен е Троянският проход. През проходите "Превала " и "Печинско " и по пътя Батак - Доспат камионите над 12 тона наложително би трябвало да бъдат без ремаркета и полуремаркета.
Опасен дъжд и доста сняг Код оранжево за дъждове в югоизточните региони
Националният институт по метеорология и хидрология дефинира оранжев код за интензивни превалявания от дъжд в областите Смолян, Хасково, Кърджали, Ямбол и Бургас. В тези области е допустимо да има спад на температурите и заплаха от поледици. Жълт код за снеговалежи е разгласен за Западна България, а за областите Благоевград, Варна, Добрич и Сливен се чака дъжд.
Тежка зимна конюнктура в страната В София беше най-студено тази нощ, в Смолянско има ограничавания за товарния трафик
Шофьорите, на които им следва пътешестване би трябвало да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки отдалеченост и напътствията на контролните органи, приканват от пътната организация.
В София, където тази нощ беше най-студено, 169 снегорина са били на терен през нощта. Обработени са трасетата на градския превоз, общински пътища, Южната дъга, както и квартални улици, които водят до детски градини, учебни заведения и лечебни заведения. Опесъчени са и планинските пътища във Витоша: Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове.
Летище София работи обикновено при зимни условия, придвижването на влаковете в страната също не е нарушено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР