Над 1000 лв. месечно за храна, сметки, дрехи и обувки

...
Над 1000 лв. месечно за храна, сметки, дрехи и обувки
Коментари Харесай

Как се раждат и гледат 13 деца в България? Отговаря тяхната майка

Над 1000 лева месечно за храна, сметки, облекла и обувки от първа нужда заплаща най-многолюдното българско семейство. Цанка и Иван Палови, както и 13-те им деца, заплащат по към 20 лева дневно за хранителни артикули, 200 лева за ток и още толкоз за вода. Но макар компликациите родителите са положителни и даже споделят, че се оправят по-добре и от " естествени " фамилии с едно или две деца, без да хленчат и без да търсят подаяния.

Това показа пред " България Днес " майката героиня Цанка от Гурково. В китното градче локален предприемач им дава къща с двор, а компания от Стара Загора им подарява безвъзмезден интернет през годините. Заради тези две доста значими помощи децата на Цанка няма да се възползват от концепцията на страната за безвъзмезден интернет на по-бедните възпитаници през актуалната образователна година.

" Благодарни сме за тази безвъзмездна услуга и къщата. Иначе заплатата на брачна половинка ми отива напълно за погасяване на сметките и за храна. Той е строителен служащ и всичко, което изкара, отива за тях ", добавя Палова, която не получава нито лев помощи и надбавки от страната, защото отхвърля да имунизира децата си и разчита на естествения имунитет на многолюдната фамилия.

" Никой от нас не се е разболявал от ковид. Всички сме здрави. Осем от децата са възпитаници, като имам и внучка в първи клас. Най-добре е присъственото образование ", споделя още Цанка.

За фамилния бюджет способстват и работещите батковци. Всички са възпитани в това да се трудят старателно, да си оказват помощ и да са положителни. Дори семейството да закъснее малко с заплащанията на сметките, постоянно се намират средства за погасяването им.

" Сега имаме потребност от дърва. Първоначално от осем кубика, а в случай че не стигнат, ще се купуват още. Всички събират пари, кой колкото може да отдели. Сеем картофи и отглеждаме зеленчуци, имаме и кокошки. Оправяме се и постоянно сме оптимисти ", споделя още Цанка, до момента в който подготвя вкусна манджа за цялото семейство в огромната тенджера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР