Над 1000 жители на град Мартен настояват да се промени

...
Над 1000 жители на град Мартен настояват да се промени
Коментари Харесай

Жители на Мартен искат нова организация за камионите на Дунав мост

Над 1000 поданици на град Мартен упорстват да се промени организацията на придвижване на тежкотоварните камиони в региона на Дунав мост. Колоните от тирове по пътя Русе-Силистра затрудняват трафика и са главната причина за злополуките в региона. Хората са изпратили протестна подписка до Общината с искане казусът да се реши в най-кратки периоди.

Елка Недкова, гражданин на град Мартен: Коли, камиони, опашка. Линейка не може да премине.Иван Ачев, гражданин на град Мартен: Нося брачната половинка си по неотложност с кола за спешна помощ и просто чакахме половин час да освободят пътя, да тръгнем за болничното заведение.
Затова жителите на Мартен са безапелационни, че тежкотоварните камиони нямат място на пътя Русе-Силистра.
Димо Тонев, кмет на гр. Мартен: Не е първия сигнал, който сме подавали. Да се възвърне, както беше едно време от бул. " Тутракан " на бул. " България ".
Шофьорите също са съгласни, че не е удачно да изчакват в региона и дават образец по какъв начин другите страни се оправят в сходни обстановки.
Димитър Димитров, водач: В Грузия има голям паркинг, влизаш, плащаш и толкоз.
Община Русе също обмисля да построи най-малко два паркинга за камионите.
Георги Игнатов, шеф на Дирекция " Екология и превоз " към Община Русе: Във входа от София до Дунав мост, търси подобен терен. И там да бъдат отклонявани тировете.
За да няма безпорядък и тапи с единна автоматизирана система сред митницата и граничния пункт ще се наблюдават свободните места, където могат да паркират тежкотоварните камиони.
 Ограничават скоростта и слагат мантинели по пътя Русе-Силистра Ограничават скоростта и слагат мантинели по пътя Русе-Силистра
След тежката злополука лимитират скоростта и слагат мантинели по пътя Русе-Силистра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР